Omakotitalon putkiremontin hinta ja kesto: halvempaa ja nopeampaa kuin luullaan

Putkiremontti

Ihmisiä askarruttaa usein työn kesto, ja aivan syystä. Ovathan LVI- ja rakennusaiheiset remontit usein varsin mittavia kustannuksiltaan.

Remonttien kestoon liittyvät asiakkaiden arviot osuvat usein reilusti yläkanttiin. Olemme vastanneet yrityksemme osalta remonttien ajallisen keston arvioihin sivustomme Tietopankki -osiossa.
Tarkka arvio on aina työmaakohtainen, ja sellaisen asiakas saa kohdekartoituksemme avulla.
Kartoituskäynnin avulla kykenemme myös hinnoittelemaan työn yksityiskohtaisesti.

Alla IF Vahinkovakuutusyhtiön sivustolta poimittu uutinen/tiedote aiheeseen liittyen.

– Eemeli Pentinmikko & Juha Sorri / LVI-Nero Oy


 

Alkuperäinen uutinen/tiedote:

If kysyi* omakotitaloasujien mielipiteitä putkiremonteista. Pinnan alta paljastui paljon virheellistä tietoa ja vääriä uskomuksia.

Joka viidennessä omakotitalossa on yli 30 vuotta vanhat käyttövesiputket. Lähes 40 %:ssa omakotitaloista on yli 20 vuotta vanha putkisto. Yli 10 % kyselyyn vastanneista ei tiedä talonsa putkiston ikää tai edes sen iän karkeaa arviota.

Yli 30 vuotta vanhoista omakotitaloista vain 58 %:sta on uusittu käyttövesiputket. Lopuissa putket ovat yhtä vanhoja kuin talokin.

– Kun putkisto on yli 30 vuoden ikäinen, on varauduttava siihen, että putkiremontti tulee lähiaikoina ajankohtaiseksi. Niinpä suunnittelu kannattaa aloittaa, vaikka vahinkoja ei olisikaan vielä sattunut. Kun samankaltaisia vahinkoja syntyy lyhyen ajan sisällä enemmän kuin kaksi, on remontti käytännössä aloitettava melko nopeasti, kertoo Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela.

Moni lykkää käyttövesiputkiremonttia kustannusten vuoksi

Ifin kyselyyn vastanneista moni oli lykännyt remonttia sen vuoksi, että kokee remontista aiheutuvat kustannukset kalliiksi. Pitkäksi koetun keston vuoksi lykänneitä oli kolmasosa.

Puolet Ifin kyselyyn vastanneista omakotiasujista uskoo käyttövesiputkiremontin maksavan korkeintaan 10 000 euroa. Reilu neljäsosa uskoo kustannuksen olevan yli 10 000 euroa, ja yli viidesosa ei osaa arvioida kustannuksien suuruutta lainkaan.

– Omakotitalon käyttövesiputkiston remontin hinta keikkuu suurimmassa osassa tapauksista noin 3 000–4 000 euron välillä. Kun putkiston hoitaa kuntoon, voi olla huoletta myös mahdollisen vesivahingon sattuessa tehtävistä ikävähennyksistä, jotka vaikuttavat vakuutusyhtiön maksaman korvauksen määrään, toteaa Ifin omaisuuskorvausten asiantuntija Juha T. Virtanen.

Putkiremontin voi ajoittaa vaikka lomamatkan ajalle

Tyypillisimmin käyttövesiputkistoremontin uskotaan kestävän 1–3 viikkoa. Tätä mieltä oli yli kolmasosa Ifin kyselyyn vastanneista. Reilu neljännes uskoo käyttövesiputkiston remontin kestävän vähintään kuukauden.

– Omakotitalon käyttövesiputkiston remontti kestää tavallisesti keskimäärin kolme päivää, ja sen voi hoitaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Remontin lyhyt kesto on myös tekijä, joka tekee remontoinnista luultua helpompaa, Koskela muistuttaa.

* Ifin teettämä kyselytutkimus toteutettiin marraskuussa 2015 YouGov Finlandin toimesta. Sähköiseen kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 407 suomalaista omakotitaloasujaa. Vastaajajoukko edustaa 18–74-vuotiasta suomalaista väestöä iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

Lisätietoja:
Jari Pekka Koskela, vahingontorjuntapäällikkö, If, p. 050 424 1883, jari.koskela@if.fi
Juha T. Virtanen, omaisuuskorvausten asiantuntija, If, p. 050 050 424 5664, juha.t.virtanen@if.fi
Omakotitalon putkiremontti kannattaa tehdä ajoissa

Lähde ja linkki alkuperäiseen uutiseen:
IF Vahinkovakuutusyhtiö Oy
https://www.if.fi/web/fi/tietoaifista/uutishuone/tiedotteet/pages/omakotitalon-putkiston-remontti.aspx