Ilmalämpöpumppujen käyttö pakkasilla

Mitsubishi ilmalämpöpumput

Saamme välillä kysymyksiä siitä, että tuleeko tai kannattaako ilmalämpöpumppu sammuttaa pakkasilla.

Kuinka asian laita sitten oikein on?

Suurin osa Ilmalämpöpumpuista kannattaa pitää päällä jopa kovimmilla pakkasilla (yli -30 °C).
Jatkuva käyttäminen säästää esimerkiksi ILP:n ulkoyksikön kompressoria. Lähtökohtaisesti kompressori / ulkoyksikkö kestää käyttöä sitä pidempään, mitä vähemmän sille tehdään sammutuksia / käynnistyksiä.

Me selvitämme asiakkaillemme yksityiskohdat mm. käyttösuositusten osalta asennuksen käyttönoton yhteydessä.

Pohjois-Euroopan suurin lämpöpumppujen maahantuoja Scanoffice otti alkuvuodesta asiaan kantaa mm. edustamiemme Mitsubishi Electric -merkkisten ILP:n osalta.

epressi.com -sivuston uutinen:


Ilmalämpöpumppu, jota ei sammuteta pakkasella

Toisin kuin julkisuudessa esitetyissä ilmalämpöpumppujen yleisissä käyttövinkeissä neuvotaan, Mitsubishi Electricin maahantuoja Scanoffice Oy ei suosittele sen maahantuomia Pohjoisen ilmanalan malleja sammutettavaksi kovillakaan pakkasilla.

 

Mitsubishi Electric ilmalämpöpumput tuottavat edullista lämpöä kovillakin pakkasilla. Esimerkiksi – 20 asteen pakkasilla laitteet tuottavat vielä noin kaksi kertaa kuluttamansa sähkön lämpöenergiana. Katso VTT:n testitulokset.

Edes yli -30 asteen lämpötiloissa ei *ME ilmalämpöpumppu kaipaa sammutusta. Näissä ääriolosuhteissa valitaan mahdollisimman pieni puhallusteho, jotta sisäyksikön kenno on mahdollisimman lämmin, eikä voimakas puhallusteho viilennä kennoa. Muutoinkin ilmalämpöpumppu Suomen olosuhteissa tulisi aina mieluummin käyttää käsivalintaisilla asetuksilla kuin automaattiasetuksilla.

Mikäli ilmalämpöpumppu on kuitenkin sammutettu kylmällä ilmalla, olisi hyvä odottaa ulkoilman lämpenemistä alle -20 asteen ja vasta lauhemman ilman oltua pari päivää, käynnistää ilmalämpöpumppu.

Erittäin kylmällä ilmalla tehty kylmäkäynnistys rasittaa pumpun ulkoyksikköä tarpeettomasti.

Scanoffice Oy:n maahantuomat Mitsubishi Electric ilmalämpöpumput ovat Pohjoismaiden olosuhteisiin suunniteltuja malleja. Markkinoilla on myös Etelä-Euroopan Mitsubishi Electric malleja, joiden alin taattu toimintalämpötila on – 15 astetta. Näiden laitteiden osalta emme virallisena maahantuojana ota kantaa.

* ME = Mitsubishi Electric

lähde:
http://www.epressi.com/tiedotteet/elektroniikka/mitsubishi-electric-ilmalampopumppua-ei-sammuteta-pakkasella.html?p320=2


sog_logo

Scanoffice Group on Pohjoismaiden suurin lämpöpumppujen- ja ilmakäsittelylaitteiden maahantuonti- ja tukkuliike. Scanoffice Groupille on alan paras asiantuntemus sekä laajin lämpöpumppuvalikoima;  ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, poistoilmalämpöpumput, maalämpöpumput sekä kiinteistölämpöpumput.  Asiakaskuntamme koostuu pääasiassa kylmä- ja LVI-alan urakoitsijoista ja toimimme koko Skandinavian alueella. Valitsemme tuotevalikoimaamme ainoastaan alan parhaat ja luotettavimmat merkkituotteet. Laadun ja tehokkuuden varmistamiseksi testaamme tuotteet aina Scanoffice Groupin omassa testilaboratoriossa sekä osan yhteistyössä VTT:n kanssa. Vantaalla sijaitseva suomalainen yhtiö on perustettu vuonna 1984. Liikevaihto vuonna 2014 oli yli 34,5 miljoonaa euroa.