Halvin, kallein, vai siltä väliltä? Putkiremontti kannattaa kilpailuttaa

Putkiremontti Jyväskylä

LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry julkaisi artikkelin omakotitalon putkiremonteihin liittyen, artikkelissa käsitellään tärkeää aihetta – urakoitsijan valintakriteereitä, kokemusta alalla ja tätä kautta hinta-laatusuhdetta.

Meillä LVI-Nerolla on laajamittainen kokemus pientalojen LVI-tekniikan uudistustöistä, joten pystymme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin näiltä osin hyvin kattavasti.

Kartoitamme aina jokaisen kohteen yksilöllisesti, ja pyrimme löytämään asiakkaan kanssa hinta-laatusuhteeltaan parhaan mahdollisen ja miellyttävimmän ratkaisun – olipa kyseessä putkiremontti, lämmitysjärjestelmän uudistus- / muutostyöt tai mikä tahansa muu LVI-tekninen työ.

Käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmien putkiremontit toteutamme nykypäivänä lähes poikkeuksetta Uponor-komposiittiputkella, mutta myös muut putkimateriaalit löytyvät asennusvalikoimistamme, näihin lukeutuvat mm. kupariputket (kromattu ja kromaamaton), sähkösinkityt teräsputket, eri tyyppiset muoviputket yms. Annamme tarvittaessa lisätietoa materiaaleista kysymällä.

Alla LVI-TU ry:n artikkeli.


 

Suomessa on reilut miljoona omakotitaloa. Monessa niistä käyttövesi- ja viemäriputket ovat tulossa elinkaarensa päähän ja edessä on remontti. Mutta kuka sen tekee?

Korjausrakentamisen voimakas kasvu houkuttelee alalle kokemattomia tekijöitä. Tärkeitä valintaperusteita on urakoitsijan osaaminen ja kokemus. Pelkkä hinta ei riitä valintakriteeriksi. On syytä varmistaa, että urakoitsijalla on pidempi puhdas yrityshistoria sekä kokemusta ja referenssejä vastaavista kohteista.

  • Muuten riskinä on, että aikataulut venyvät, laatuasiat ovat retuperällä ja lakisääteiset velvoitteet ovat hoitamatta. Pahimmassa tapauksessa työ jää kesken, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä sanoo.

Hinnat vaihtelevat

Omakotitalon putkiremontissa vesijohdot uusitaan. Viemäriputket voidaan joko uusia tai korjata. Remontin yhteydessä on hyvä tilaisuus uusia kylpyhuone ja vaihtaa vesikalusteet energiatehokkaampiin laitteisiin, tai parantaa talon lämmitysjärjestelmää. Kaikki nämä vaikuttavat remontin hintaan.

  • Jokainen remontti on yksilö, eikä yleisiä kustannusarvioita voi esittää. Jos kilpailutilannetta ei ole, hinta saattaa nousta merkittävästi remontin arvoa korkeammaksi. Toisaalta halvin hinta on harvoin paras. Talonomistajan kannattaa selvittää alueen hintatason pyytämällä useita tarjouksia. Putkistosaneerauksia myydään myös kotimyyntinä. Tarjoukset kannattaa käydä urakoitsijan kanssa yksityiskohtaisesti läpi: taustoihin ja sopimusehtoihin kannattaa perehtyä rauhassa. Kotimyynnissä kuluttajalla on oikeus peruuttaa kauppa 14 vuorokauden kuluessa.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Putkiremontin työkustannukset kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Sen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2 400 euroa henkilöä kohti ja puolisot voivat yhdessä tehdä 4 800 euron vähennykset.

Lisätiedot

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry
Toimialapäällikkö Arvo Ylönen, p. 050 309 3670, arvo.ylonen(at)lvi-tu.fi
Viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, p. 0400 287 939, pipsa.hiltunen(at)lvi-tu.fi

lähde:
https://www.lvi-tu.fi/omakotitalon-putkiremontti-vertaile-hintaa-ja-osaamista/


LVI-TU_logo_RGB_

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 1,2 miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 7 000 henkilöä. Lisätietoja www.lvi-tu.fi

LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä