Asbestilakiin muutoksia vuoden 2016 alusta alkaen

Asbestikuituja

Mediassa onkin uutisoitu aiheeseen liittyen jo syksystä alkaen, tiedotamme asiakkaitamme sekä muita asiasta kiinnostuneita tätäkin kautta.
Vuoden 2016 alusta voimaan astuva asbestilaki ja -asetus eivät salli enää asbestikartoituksen tekemättä jättämistä. Kartoitusvelvoite säilyy rakennuttajalla tai muulla taholla, joka ohjaa tai valvoo rakennushanketta. Lisäksi kartoitusvelvoite laajenee koskemaan myös yhteisellä työpaikalla toimivaa päätoteuttajaa.

On hyvä muistaa myös että kiinteistössä olevista materiaaleista ja niiden turvallisuudesta vastaa ensisijaisesti kiinteistön omistaja.
Kartoitus asbestiin liittyen olisi järkevä tehdä jo ennen remontin aloittamista, näin työn eteneminen on helpompi suunnitella.

Tulevaisuudessa voidaan purkaa ainoastaan kartoitettuja rakenteita, vaikka purkaminen tapahtuisikin ulkotiloissa. Jatkossa asbestipurkutöitä saavat tehdä vain sellaiset yritykset, joilla on siihen lupa ja asbestitöihin pätevät työntekijät. Työmenetelmä, jossa seinän julkisivupinnoite poistetaan märkähiekkapuhalluksella, on myös lisätty asbestipurkutyönä tehtävien töiden listalle.

Kohdallamme tämä tarkoittaa sitä, että ulkoistamme myös jatkossa asbestityöt valtuutetuille yrityksille.

– Ystävällisin remonttiterveisin, Eemeli Pentinmikko & Juha Sorri / LVI-Nero Oy

Linkkejä uutisiin:

http://www.urakkamaailma.fi/asbesti-purku-omakotitalo

http://www.isannointiliitto.fi/ksai/41512.aspx

http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2014/20140323