Viessmann-Vitocal-222-S-ilma-vesilämpöpumppu-asennettuna-(sisäyksikkö)---Leivonmäki, Keski-Suomi

Kohteen yleiskuvaus

Omakotitaloon asennettiin vanhan puukattilan ja erillisen pienen sähkövaraajan tilalle 8 kW-tehoinen Viessmann logo Vitocal 222-S ilma-vesilämpöpumppu ja 46 litrainen Viessmann Vitocell 100-E lämmityspiirin puskurivaraaja.

Lämmitysenergian kulutus on ollut ennen ilma-vesilämpöpumpun asennusta noin 24.600 kWh/vuosi. Laskennallinen energiankulutus ilma-vesilämpöpumpun asennuksen jälkeen noin 7.900 kWh/vuosi.

Lämpöpumpulle toimitettiin myös Viessmann Vitoconnect 100-etäohjain, mikä mahdollistaa lämmityslaitteiston säätämisen ja valvomisen mobiilisovelluksella tai internet-selaimella.

Kohteen ikääntynyt lämmitysverkosto purettiin urakoinnin yhteydessä ja lämmitysverkosto rakennettiin uudelleen. Uuden lämmitysverkoston putkitus toteutettiin Uponor komposiittiputkijärjestelmällä, ja vanhojen pattereiden tilalle asennettiin lämpöpumppujen kanssa paremmin yhteensoveltuvat ns. matalalämpöpatterit.

Etenkin lämpöpumppujärjestelmissä veden lämpötilalla on erittäin suuri merkitys lämmityslaitteiston energiatehokkuuteen. Mitä matalammalla veden lämpötilalla tiloja pystytään lämmittämään, sitä edullisempaa se lähtökohtaisesti on.

Lämpöpatterit matalalämpötilajärjestelmässä lämmittävät huoneen yhtä tehokkaasti kuin perinteisetkin patterit. Sen lisäksi niillä on muita selkeitä etuja, kuten lisämukavuus sisätiloissa, energiatehokkuus, tehokas lämmönsiirto ja pienempi lämmönhukka.

Kohteen tiedot

Toteutusajankohta:   Kesä 2019
Sijainti:   Leivonmäki, Keski-Suomi
Kerrokset:   1
Lämmitysmuoto:   Ilma-vesilämpöpumppu
Lämmönjakotapa:   Vesikiertoinen patterilämmitys

Toimenpide-erittely

Työhon sisältyneitä toimenpiteitä:

  • Vanhan lämmitysjärjestelmän purkutyöt
  • Ilma-vesilämpöpumpun asennus
  • Koko patteriverkoston uudistus (vanhat putket ja patterit purettiin, asennettiin uudet tilalle)
  • Laitteistojen koekäyttö ja käyttöönotto

Kuvia projektista

Klikkaa yksittäistä kuvaa mikäli haluat katsella sitä suurempana.