Viessmann Vitocal 222-S 8 kW ilma-vesilämpöpumppu - asennus käynnissä, Jyväskylä - Keski-Suomi

Kohteen yleiskuvaus

Omakotitaloon asennettiin 8 kW tehoinen Viessmann logo Vitocal 222-S ilma-vesilämpöpumppu sekä 100 litrainen puskurivaraaja esilämmityskierukalla.

Talon päälämmitysmuotona toimi aiemmin sähkölämmitteinen massavaraaja, millä lämmitettiin talon lämmin käyttövesi, sekä vesikiertoinen lattialämmityspiiri.

Kohteeseen asennettiin myös lämpöpumpun lisävaruste Viessmann Vitotrol 200A -langallinen huoneohjain. Huoneohjain sijoitettiin avoimeen eteis-olohuone-keittiötilaan.

Vitotrol 200A mahdollistaa lämpöpumpun ohjaamisen esim. olohuoneesta tai muusta paikasta talossa, mihin huoneohjain on asennettu, näin ollen säätöjä ei tarvitse käydä tekemässä lämmönlähteen luona.

Huoneohjain mittaa myös sisälämpötilaa, minkä ansiosta lämpöpumppu reagoi esim. tulisijan tai auringonvalon tuomaan lämpöön huonetiloissa ja säätää lämmitysjärjestelmään lähtevän veden lämpötilaa erittäin tarkasti.

Ilman Vitotrol 200A:ta lämmönsäätö perustuu pelkästään ulkolämpötilamittaukseen.

Huoneohjaimesta voidaan asettaa myös pika-asetuksena eri tyyppisiä käyttötiloja (normaali, säästö, juhla) sekä katsoa ulko- ja sisälämpötila nykyhetkellä.

Ilma-vesilämpöpumpulla tuotetaan talossa tarvittava lämmin käyttövesi ja lämmitykseen tarvittava vesi niin kylmiin olosuhteisiin saakka, kuin se on taloudellisesti kannattavaa. Ilma-vesilämpöpumppu pysähtyy n. -20 c ulkolämpötilassa, minkä jälkeen talon lämmitys toteutetaan ilma-vesilämpöpumpun sisällä olevan 9 kW tehoisen sähkövastuksen avulla.

Kohteen tiedot

Toteutusajankohta:   Kevät 2018
Sijainti:   Jyväskylä, Keski-Suomi
Kerrokset:   1
Lämmitysmuoto:   Split-tyyppinen ilma-vesilämpöpumppu

Toimenpide-erittely

Työhon sisältyneitä toimenpiteitä:

  • Lämpöpumpun asennus
  • Käyttöveden esilämmityskierukalla varustetun puskurivaraajan/työsäiliön asennus
  • Putkistomuutokset teknisissä tiloissa
  • Ulkoyksikön asennus
  • Sisäyksikön asennus
  • Laitteiston käyttöönotto

Kuvia projektista

Klikkaa yksittäistä kuvaa mikäli haluat katsella sitä suurempana.