Viessmann Vitocal 200-S 8 kW ilma-vesilämpöpumpun asennus - Laukaa, Keski-Suomi

Kohteen yleiskuvaus

Omakotitaloon asennettiin olemassa olevan Ariterm Arimax 17S öljykattilan rinnalle 8 kW tehoinen Viessmann logo Vitocal 200-S ilma-vesilämpöpumppu.

Ilma-vesilämpöpumpulla tuotetaan lämmitykseen tarvittavaa vettä niin kylmiin olosuhteisiin saakka, kuin se on taloudellisesti kannattavaa. Ilma-vesilämpöpumppu pysähtyy n. -20 c ulkolämpötilassa, minkä jälkeen talon lämmitys toteutetaan öljykattilalla tai ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikön sisäänrakennetun 9 kW tehoisen sähkövastuksen avulla. Tässä kohteessa ilma-vesilämpöpumpulla esilämmitetään myös lämmin käyttövesi.

Tämän tyyppisen lämmitysratkaisun avulla esim. öljykattilasta voidaan luopua aikanaan helposti, sillä kohteesta tarvitsee purkaa vain vanha (öljy)lämmitysjärjestelmä pois, korvata kattila käyttövesivaraajalla sekä tehdä tekniseen tilaan tarvittavat putkistomuutokset. Muutostoimenpiteiden jälkeen myös lämmin käyttövesi voidaan tuottaa ilma-vesilämpöpumpulla. Tässä esimerkkikohteessa ajatus tulevaisuuden päivitystoimenpiteiden osalta on juurikin tämän kaltainen.

Kohteen tiedot

Toteutusajankohta:   Kesä 2019
Sijainti:   Laukaa, Keski-Suomi
Kerrokset:   1
Lämmitysmuoto:   Split-tyyppinen ilma-vesilämpöpumppu, öljykattila

Toimenpide-erittely

Työhon sisältyneitä toimenpiteitä:

  • Ilma-vesilämpöpumpun asennus
  • Puskurivaraajan asennus
  • Laitteiston käyttöönotto

Kuvia projektista

Klikkaa yksittäistä kuvaa mikäli haluat katsella sitä suurempana.