Uuden omakotitalon LVI-työt, Jyväskylä - Keski-Suomi - Enerline lattialämmitys asennettuna
Uuden omakotitalon LVI-työt, Jyväskylä - Keski-Suomi - Enerline lattialämmitys asennettuna 3

Kohteen yleiskuvaus

Uuden kaksikerroksisen omakotitalon LVI-kokonaisurakka Jyväskylässä (Sääksvuoressa), Keski-Suomessa.

Kohdetta lämmitetään pääasiallisesti ympäristöystävällisen ja energiatehokkaan Jämä Star RST Inverter maalämpöpumpun avulla, lämmityksen tueksi asiakas hankki myös tulisijan. Tulisijan käyttö ei ole lämmitystehon riittävyyden osalta tarpeellista, sillä maalämpöpumppu pystyy itsessään huolehtimaan talon riittävästä lämmityksestä ympärivuotisesti. Elävän tulen tuoma lämpö lisää kuitenkin viihtyisyyttä ja luo miellyttävän tunnelman kohteeseen.

Lämmönjako toteutettiin laadukkaalla ja toimintavarmalla vesikiertoisella Enerline lattilämmitysjärjestelmällä. Maalämpöpumppu yhdistettynä lattialämmitykseen takaa käyttäjälle todella miellyttävän, käytännössä ottaen näkymättömän ja käyttökustannuksiltaan huokean tavan lämmittää. Enerlineltä löytyy sopiva lattialämmitysratkaisu lähes kaikkiin kohteisiin missä tarvitaan lattialämmitystä.

Talon viilennys on toteutettu hyödyntämällä maalämpökaivoa, talon yläkertaan asennettiin seinälle Jäspi Cool W 4 puhallinkonvektori. Talon viilennys on käyttökustannuksiltaan erittäin edullista kun voidaan hyödyntää lämpökaivoa, mikä tarvitaan joka tapauksessa maalämpöpumppua varten. Lisätietoja maakylmästä löytyy mm. verkkosivustomme Maakylmä-osiosta. Maakylmän hyvänä esteettisenä ja ääniteknisenä puolena voidaan pitää myös sitä, ettei talon ulkopuolelle tarvita minkäänlaisia ulkoyksiköitä, toisin kuin ilmalämpöpumpuissa – näin ollen ulkona ei kuulu jäähdytyksestä johtuen myöskään minkäänlasia ääniä.

Maaviileäkonvektoreissa on myös vain verrattain vähän vikapisteita, eli laitteisto on varsin huoltovapaa sekä huoltokustannuksiltaan edullinen.

Asiakas halusi kohteeseen myös lisävarmuutta mahdollisten hitaiden tai äkillisten putkirikkojen varalle, tästä syystä kohteeseen valikoitui asennettavaksi markkinoiden korkealaatuisin Leakomatic M4i Premium vesivuotovahti. Vesivuotovahti valvoo ympärivuotisesti rakennuksen käyttövesijärjestelmää ja pystyy havaitsemaan jopa teelusikallista (6 ml) vastaavat vuodot, sulkien tarvittaessa vedentulon rakennukseen. Leakomatic M4i Premium vesivuotovahti on ohjattavissa LCD-näytöllisen ohjainpaneelin kautta, sekä pilvipalvelun kautta mobiililaitteella käyttäjän paikasta riippumatta, niin kauan kun mobiililaitteessa on käytössä internet-yhteys.

Kohteen tiedot

Toteutusajankohta:   2019-2020
Sijainti:   Jyväskylä, Keski-Suomi
Kerrokset:   2
Ilmanvaihto:   Koneellinen, lämmöntalteenotolla, Deekax Talteri DIVK-C 220 DEM
Lämmitysmuodot:   Maalämpöpumppu, Jämä Star RST Inverter + tulisija
Viilennys:   Seinäasenteinen puhallinkonvektori, Jäspi Cool W 4
Lämmönjakotapa:   Vesikiertoinen lattialämmitys, Enerline
LVI-suunnittelu:   Heatco Finland Oy
Vesivuotovahti:   Leakomatic M4i Premium

Toimenpide-erittely

Työhon sisältyneitä toimenpiteitä:

– LVI-töiden kokonaisurakka

Kuvia projektista

Klikkaa yksittäistä kuvaa mikäli haluat katsella sitä suurempana.