Oilon Junior ECO 21 kW + Oilon 650LK45X2 kerrosvaraaja - Asennukset valmiina - Jyväskylä, Keski-Suomi

Kohteen yleiskuvaus

Jyväskylälle historiallisesti ja symbolisesti tärkeälle Könkkölän tilalle asennettiin 21 kW tehoinen Oilon logo Oilon Junior ECO maalämpöpumppu sekä 650 litrainen Oilon kerrosvaraaja.
Kohteeseen porattiin 2 kpl 230 m syvyisiä lämpökaivoja. Lämmitysjärjestelmään jätettiin optio toisen lämpöpumpun ja kolmannen lämpökaivon mahdollisimman helppoon lisäämiseen. Mahdollisen kolmannen lämpökaivon vaakaputket asennettiin valmiiksi maahan ja putkien päät tuotiin seinän läpi tekniseen tilaan. Mikäli lämmitystehon tarve osoittautuu odotettua suuremmaksi, porataan tontille kolmas lämpökaivo. Nyt asennetun maalämpöpumpun vierelle jätettiin vapaata tilaa mahdollista toista maalämpöpumppua varten.

Talon päälämmitysmuotona toimi aiemmin sähköpatterit.

Suuren varaajan avulla lämpöpumpulle taataan pitkät käyntiajat ja pitkät lepoajat. Tämän tyyppisen asennuksen ansiosta maalämpöpumpun elinkaariennuste on pitkä.

Varaajaan asennettiin 2 kpl 9 kW tehoisia sähkövastuksia. Sähkövastuksilla varmistetaan mahdollisimman varmatoiminen varalämmitysjärjestelmä tilanteissa, missä maalämpöpumpun teho ei riitä kattamaan kokonaan lämmitystarvetta tai maalämpöpumppuun ja sen ohjauselektroniikkaan tulisi toimintahäiriö. Kohteeseen valittiin maalämpöpumppu, missä ei itsessään ole sisäistä sähkövastusta. Sähkövastuksille ja lämpöpumpulle asennetaan sähköasennuksien yhteydessä omat energiamittarit, millä voidaan mitata lämmitysjärjestelmän kulutusta.

Maalämpöpumpun käyttöönotto toteutetaan kun muut rakennus- ja LVI-työt etenevät. Päivitämme lisätietoja kohteesta, kun käyttöönotto toteutetaan.

Lämpökaivon porauksesta vastasi Kaivonporaus Olympia Oy (http://www.kaivonporaus.fi/)

Kohteen tiedot

Toteutusajankohta:   Syksy 2018
Sijainti:   Jyväskylä, Keski-Suomi
Kerrokset:   2 + 1 (kellaritilat)
Lämmitysmuoto:   21 kW maalämpöpumppu, 2 x 9 kW sähkövastukset

Toimenpide-erittely

Työhon sisältyneitä toimenpiteitä:

  • Maalämpöpumpun asennus
  • Kerrosvaraajan asennus

Kuvia projektista

Klikkaa yksittäistä kuvaa mikäli haluat katsella sitä suurempana.

Videoita projektista

MAALÄMPÖPUMPPU ASENNETTUNA