Oilon Junior ECO 10 kW maalämpöpumppu asennettuna, Jyväskylä - Keski-Suomi

Kohteen yleiskuvaus

Omakotitaloon asennettiin 10 kW tehoinen Oilon logo Oilon Junior ECO maalämpöpumppu sekä 1050 litrainen Oilon kerrosvaraaja.
Kohteeseen porattiin 260 m syvyinen lämpökaivo, normaalista 40 mm putkesta poiketen lämpökaivoon asennettiin 45 mm keruuputket.

Talon päälämmitysmuotona toimi aiemmin öljykattila, millä lämmitettiin talon lämmin käyttövesi, sekä vesikiertoinen lattialämmityspiiri.

Suuren varaajan avulla lämpöpumpulle taataan pitkät käyntiajat ja pitkät lepoajat. Tämän tyyppisen asennuksen ansiosta maalämpöpumpun elinkaariennuste on erittäin pitkä.

Varaajaan asennettiin 9 kW tehoinen sähkövastus, mitä ohjataan oman termostaatin kautta. Tällä varmistetaan mahdollisimman varmatoiminen varalämmitysjärjestelmä sellaisissakin tilanteissa, missä maalämpöpumppuun ja sen ohjauselektroniikkaan tulisi toimintahäiriö. Kohteeseen valittiin maalämpöpumppu, missä ei itsessään ole sisäistä sähkövastusta.

Maalämpöpumppuun asennettiin lisävarusteena Siemens OZW 672 etäohjain. Etäohjaimen avulla lämpöpumpun toimintaa voi seurata ja ohjata mobiililaitteella tai tietokoneella. Etäohjain mahdollistaa myös erittäin tarkan lämpöpumpun toiminnan tilastoinnin.

Maalämpöjärjestelmän lisäksi taloon toteutettiin myös maaviilennys Sabiana CRC 53 -puhallinkonvektorin avulla. Kyseisen konvektorin voi asentaa joko seinän pintaan jaloille oman muovikotelonsa kanssa, tai muovikotelon voi poistaa, jolloin konvektori voidaan asentaa pysty- tai vaaka-asentoon rakenteiden sisään, ns. piiloasennuksena.

Tässä kohteessa konvektorista poistettiin ulkokuoret ja se asennettiin vaaka-asentoon seinärakenteen läpi / seinän sisälle katonrajaan. Valmiissa asennuksessa puhaltimesta jää näin ollen näkyviin vain seinäntasossa oleva puhallinsäleikkö + puhaltimen takana oleva imusäleikkö, muu osa puhaltimesta jää piiloon katto- ja seinärakenteisiin erikseen rakennettavan koteloinnin sisään, tässä kohteessa koteloinnista vastaa asukas.
Päivitämme lisää kuvia asennuksesta, kun asiakas saa koteloinnin ja säleikköjen asennukset tehtyä.

Lämpökaivon porauksesta vastasi Kaivonporaus Olympia Oy (http://www.kaivonporaus.fi/)

Sähkötyöt toteutti jälleen kerran sujuvasti ja ammattitaitoisesti Jyväskylän Sähköasennus
(http://www.jklsahkoasennus.fi/)

Jyväskylän Sähköasennus

Kohteen tiedot

Toteutusajankohta:   Heinäkuu 2018
Sijainti:   Jyväskylä, Keski-Suomi
Kerrokset:   1
Lämmitysmuoto:   Maalämpöpumppu, 1 x 9 kW sähkövastus varaajassa varalla (lämpöpumpusta riippumattoman ohjauksen takana)

Toimenpide-erittely

Työhon sisältyneitä toimenpiteitä:

 • Maalämpöpumpun asennus
 • Kerrosvaraajan asennus
 • Putkistomuutokset teknisissä tiloissa
 • Maalämpöpumpun etäohjaimen asennus
 • Maakylmä/maaviileäjärjestelmän asennus
 • Laitteiston käyttöönotto
 • Lisätyönä muita pieniä LVI-töitä, mm. seuraavasti:
  • Olemassa oleville ulkovesipostiventtiileille talon sisäpuolelle (talvi)sulkuventtiilit
  • Kolmen pesuallashanan asennukset
  • Käyttöveden jakotukkien kytkentöjä
  • Tasoaltaan viemäröintityöt autotalli-/harrastetilaan

Kuvia projektista

Klikkaa yksittäistä kuvaa mikäli haluat katsella sitä suurempana.

Videoita projektista

MAALÄMPÖPUMPPU ASENNETTUNA